Aktiviteter og fællesskaber i Hillerød

På Trollesbro vil vi gerne vise vej til aktiviteter og foreningstilbud i lokalområdet, som du kan gøre brug af.

I Hillerød er der mange muligheder for at dyrke idræt, komme ud i naturen eller blive en del af en gruppe, hvor I deler samme interesse. Herunder kan du finde eksempler på aktiviteter, men du er også altid velkommen til at spørge en fra personalet, hvis er er noget særligt, du leder efter.

PROJEKT UD I LIVET

"Ud i livet" er et gratis tilbud til dig, som gerne vil være en del af en forening eller et fællesskab omkring motion og bevægelse.

"Ud i livet" har 3 forskellige træningsforløb, der finder sted på Hillerød Stadion og andre tilbud, der enten er på Trollesbro eller starter derfra. Formålet med projekt "Ud i livet" er, at du som deltager i motionstilbud og fællesskaber oplever øget trivsel og livsglæde, der kan styrke dig i din dagligdag.

I projektet er der ansatte peer-medarbejdere, der er med til at støtte dig på din vej til et aktivt liv. En peer er et menneske, der selv har erfaring med at overkomme en krise eller psykiske udfordringer, og som er kommet så langt, at han eller hun kan bruge egne erfaringer til at støtte andre.

Gåholdet - hver mandag kl. 12-13
Vi bruger naturen som et træningscenter, og her kan alle være med til en blanding af gåture, stimulering af sanserne, mindfulness og hjernegymnastik. Tilmelding er ikke nødvendig. Bare mød op. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte peermedarbejder Ian Woodward på mail: ianwo@hillerod.dk eller telefon: 7232 6725.

Styrkeholdet - hver mandag kl. 13.30-14.30
Vi træner som udgangspunkt udendørs – alternativt i fitnesslokalet på Hillerød Stadion, hvis vejret er dårligt. Styrketræningen er tilpasset gruppen og den enkelte, og vi bruger de redskaber, der er til stede dér, hvor vi er. Pulsen kommer op, og der afsluttes med udstrækning og afspænding. Hillerød Fodbold byder altid på en kop kaffe og snacks efter træning. Du kan tilmelde dig ved at sende en sms til træner Peter Bennett, tlf. 2497 5342 eller peermedarbejder Julie på tlf. 7232 6727. Mødested er det røde hus på Hillerød Stadion.

Boldspil - hver tirsdag kl. 13-14 
Vi spiller forskellige slags boldspil, men med et socialt fokus, så alle kan deltage, hvad enten man er boldvandt eller nybegynder. Vi varmer op med boldøvelser, der bygger på samspil og leg med bolden. Vi lover, at det bliver både legende og sjovt for alle at deltage. Mødested er det røde hus på Hillerød Stadion. Hvis du har spørgsmål, eller gerne vil tilmelde dig, kan du ringe eller sende en sms til peermedarbejder Ian på tlf. 7232 6725 eller træner Peter Bennett, tlf. 2497 5342. 

LIVE-Online cafe - hver onsdag kl. 13-14.30
Her er der mulighed for at møde op i Værestedet, hvor cafeen "sendes fra", eller deltage online. Her er plads til alle. Du kobles på mødet via Facebook-gruppen, der findes under titlen "ud i livet ud i livet". Kontakt gerne peermedarbejder Ian på tlf. 7232 6725 eller Sune tlf. 7232 6728.

Cykling - hver torsdag kl. 13-14
Vi mødes på Trollesbro og cykler en tur ud i det blå. Alle kan være med. Kontakt peermedarbejder Julie, hvis du vil vide mere på tlf.: 7232 6727.

Gå-gruppe kl. 11 hver fredag
Gå-gruppen mødes på Trollesbro, og turen starter derfra. Peermedarbejder Ian er gå-vært og kan kontaktes på tlf. 7232 6725.

Facebook-gruppe
I Ud i livets Facebook-gruppe, kan du se ugens program og komme i kontakt med andre deltagere eller peer-medarbejderne. På Facebook søger du gruppen frem ved at skrive Ud i livet Ud i livet.

NATUR OG UDELIV

Hvis du godt kan lide være i naturen, er der god mulighed for at finde gode gåture i og omkring Hillerød.

Find inspiration til hvordan du kan bruge naturen i Hillerød til motion og leg. På Hillerød Kommunes side: Ud i naturen finder du vandreruter, cykelruter og andre aktiviteter. 

RÅDGIVNING OG STØTTE

Sind-huset, Milnersvej 13B, 3400 Hillerød tilbyder åben anonym rådgivning og har mange andre aktiviteter og tilbud: Sind-husets hjemmeside

Frivilligcenter Hillerød har oprettet en liste over forskellige steder, hvor du kan få rådgivning. Se listen her. Du kan også få rådgivning i Frivilligcentret omkring økonomiske, juridiske eller familiemæssige problemer. Se mere under Rådgivning.

PS-oversigten viser et udpluk af muligheder og aktiviteter for unge op til 35 år, der er psykisk sårbare eller har en psykisk lidelse: Se mere på PS-oversigten.

VIL DU VÆRE FRIVILLIG - ELLER STARTE I EN FORENING

Kunne du tænke dig at være frivillig?

HJÆLP LOKALT er Hillerøds lokale portal, hvor du finder opslag på frivillige jobs fra foreninger og kommunale institutioner. Du kan også melde dig som frivillig til events. Se mere på HJÆLP LOKALT her.

Du kan besøge Frivilligcenter Hillerød, Fredensvej 12C eller kigge på deres hjemmeside for at læse mere om deres aktiviteter, få overblik over foreninger og netværksgrupper, samt se hvor du kan give en hjælpende hånd lokalt. 

Frivilligjob: Du kan også gå ind på www.frivilligjob.dk og se, hvor du kan være frivillig.

Foreningsregistret: På hjemmesiden www.foreningsregister.dk, kan du finde alle de foreninger, der er i Hillerød. Tryk fx på Fodbold, så kan du se alle foreninger og klubber, der findes indenfor fodbold i Hillerød.